Beste familie, kennissen, sponsors en vrienden van Lars,

Afgelopen weekend heb ik mijn eerste Nederlandse Kampioenschap karten gereden in de Rotax Max Junior Klasse in België en stuur ik jullie een verslag van dit weekend.

Vrijdag 23 maart:

Vrijdagmorgen heel vroeg zijn we vertrokken naar het mooie internationale Horensbergdamkartcircuit te Genk België. Leuk om te weten dat dit het thuiscircuit is van Max Verstappen. Hier trainde hij dagelijks en was hij erg snel.

Daar aangekomen hebben wij de caravan neergezet en zijn wij direct naar Montfoort Motorsport gegaan. Die hadden de tenten al opgezet in de paddock. We hebben de kart klaar gemaakt en de eerste meters konden gereden worden. De hele dag heb ik samen met mijn vader gewerkt aan de ideale afstelling van de kart.

Zaterdag 24 maart:

Zaterdag is altijd een drukke dag. Je moet je inschrijven, trainen volgens het schema, de technische keuring van de kart en dan aan het einde van de middag rij je de kwalificatieronde. Deze ging redelijk, ik had de 27e startpositie, maar nog niet zo heel erg goed.

Zondag 25 maart:

Deze dag begon met de “Pre finale”. Na de start zat ik er goed bij maar na een herstart werd ik van de baan gereden door een concurrent. Ik stond naast de baan met een kromme stuurstang, fusee en mijn sidepod stond helemaal omhoog.

Je moet je voorstellen dat je met een vliegende start met 35 deelnemers door de eerste bocht wil, dat is best heel lastig.

Met hulp van mijn vader en het team kon ik de volgende race (“de finale”) weer aan de start staan.

De Finale:

Doordat ik bij de “pre-finale” uitviel stond ik automatisch op de achterste startrij. Na de start heb ik echt lekker gereden en kwam ik na een zware wedstrijd als 22e over de finish.

De concurrent die mij in de “pre- finale” eraf reed spinde weer recht voor mij maar nu kon ik het ontwijken, gelukkig maar.

 

Na de prijsuitreiking om 17.00 uur hebben we alles weer opgeruimd en ingepakt en waren wij zondag om 22.00 uur thuis.

 

Ik vind de Rotax Max Junioren echt een hele gave klasse om in te rijden, het gaat echt een stuk sneller als vorig jaar.

Het is voor mij wennen en zwaar maar we staan aan de vooravond van een mooi Nederlands Kampioenschap.

 

Tot de volgende keer!

 

Hartelijke groet,

 

Lars van RoLakarting.nl

 

Ps de volgende race is op 28/29 april op circuitpark Berghem