Wedstrijdverslag kartweekend Kerpen van 15/6 tot en met 17/6.

Beste vrienden/sponsoren van Lars,

Hierbij een update van mijn race weekend in Kerpen.

Vrijdag 15 juni

Vrijdag gingen wij al vroeg op pad om op tijd te zijn voor de eerste vrije training. Aangekomen in Kerpen (Duitsland) zijn we eerst de kart gaan afstellen voor dit specifieke circuit en de weersomstandig-heden. De rondetijden werden steeds beter en ik zat er goed in. Het was wel heel erg warm om te rijden, ongeveer een 26/27 graden.

Zaterdag 16 juni

De dag van de kwalificatie. Voordat we de kwalificatie gingen rijden hadden we nog 4 trainingen. Vrijdag hadden we ook al getraind en ik had een goede tijd gereden dus we gingen de trainingen van zaterdag met een goed gevoel in. Uiteindelijk was ik nog 1 seconde sneller ten opzichte van de trainingstijd van vrijdag, dus dat was harstikke mooi.

De kwalificatie: de kwalificatie ging wel goed, ik reed uiteindelijk naar een 23eplek. Alle rijders hadden een probleem omdat het de hele dag warm en droog was geweest en daardoor was de kart afgesteld voor droog weer. Toen wij aan het wachten waren in “Parc Ferme” begon het heel erg hard te regenen en moest de kwalificatieronde gereden worden in regen, met een afgestelde kart voor droog weer met alleen regenbanden. Deze had de monteur (mijn vader), binnen de regels van het regelement, nog net kunnen wisselen. De rondetijden liepen snel op, doordat de kart in de bochten alle kanten op gleed.

Zondag 17 juni, de wedstrijd

De dag van de wedstrijd is altijd spannend, je bent immers het hele weekend al intensief aan het rijden en je bouwt een spanningsboog op. Ook moet je veel wachten, er zit altijd veel tijd tussen de wedstrijden.

1erace

Ik startte op een 23eplek en de start ging niet goed. In de eerste bocht spinde er heel veel mensen voor mij waardoor ik vol in de remmen moest en mijzelf vast reed in de puinhoop. Het belangrijkste was dat ik de kart heel kon houden en de race kon uitrijden. De achterblijvers haalden mij in, maar doordat ik uiteindelijk nog een paar rijders heb kunnen inhalen kwam ik als 22eover de finish.

2erace

Ik startte op een 22eplek en de start ging niet zoals gepland. Ik verloor veel plekken in de eerste bocht, waardoor ik 25estond en de rest al ver op mij was vooruit gelopen waardoor ik uiteindelijk niet meer naar ze toe kon rijden en kwam ik, als 25e, over de finish.

Overall hebben wij weer een fantastisch weekend gehad met heel veel leermomenten. Het was echt gaaf in Kerpen, het thuiscircuit van Michael Schumacher in zijn kart carrière.

Bedankt weer en tot de volgende race update, dit zal zijn op het mooie circuit in Spa Francorchamps op 6, 7 en 8 juli.

Met sportieve groet,

Lars van RoLakarting.nl